LA TORRE VELLA

C/ de l’Arquebisbe Pere de Cardona, 1 Tel: 977 383 235 S’edificà l’any 1530 com a torre de guaita i defensa per tal de protegir Salou dels saquejos constants de pirates i corsaris. La manà construir l’arquebisbe de Tarragona, Pere de Cardona, a l’antic terme de Barenys. Actualment, la Torre Vella és un equipament cultural amb un escollit programa d’exposicions d’art que ocupen les seves sales des de Setmana Santa fins al mes d’octubre. Al jardí, s’hi troba l’escultura d’Aldomà Puig, La dansa de les gràcies, que representa tres donzelles ballant una sardana. Aquesta obra fou instal·lada l’any 1990, amb motiu de la designació de Salou com a Ciutat Pubilla de la Sardana. La Torre Vella, a més d’acollir exposicions temporals d’art, és la seu del Museu Municipal d’Esmalt Contemporani (MECS). S’hi pot contemplar una molt representativa col·lecció d’esmalts de les més variades tècniques i tendències d’autors d’arreu del món.