Rafael Arroyo Villemur

Foc Gallery presenta en aquesta ocasió l’obra de l’esmaltista Rafael Arroyo. Format primerament al taller de Consol MASCAREÑAS, un dels tallers més actius de Barcelona en els anys 50 i 60, s’especialitzà en l’esmaltat de joieria i treballa per als millors joiers de Barcelona. Amplià estudis en l’Escola Llotja de Barcelona.
Excel•leix en la tècnica de l’alveolat i el vitrall.
Això no obstant cultiva una obra plàstica personal de creació artística i en tècniques mixtes, que presentem ara aquí i que estem segurs farà les delícies de tots els que visitin aquesta exposició virtual.
Un conjunt de personatges fantasiosos, divertits i impossibles ens miren des de la seva delicada estructura de coure amb uns ull avids i encuriosits.
Les textures i les superfícies dèrmiques ens sedueixen cobertes de preciosisme en unes obres que en tamny petit són petites joies i en augmentar la mesura aterren en el camp escultòric.
Una obra singular i diferenciada que personalitza l’obra d’aquest creador en esmalt al foc sobre metalls, que ha obert una porta més de les moltes que l’art i el foc ens permet.