Rosa Gelpí

FOC Gallery en la seva galeria virtual te el plaer de presentar l’ obra i l’ actual exposició de la artista esmaltadora barcelonina Rosa Gelpí. Si be, quasi tot artista emergent en el seu camí artístic vacil•la entre varies tècniques i conceptes fins trobar el seu propi camí d’ expressió que l’ identifica, diríem que Rosa Gelpí ja des de l’ inici de la seva aparició en el món de l’ art imposà una unitat de creació en la seva obra que, després d’una llarga executòria d’ artista manté les característiques que la defineixen. Això no vol dir que l’ obra de Rosa Gelpí no hagi madurat i evolucionat vers una simplificació de trets i gests que resumeixen i expressen en un de sol, molt més dels que abans necessitava per al mateix.
Alguns potser acusaran l’obra de Rosa Gelpí d’un excés de contingut anecdòtic sense adonar-se que és aquest precisament el seu món d’inspiració, per la seva fina sensibilitat poètica que vibra y es nodreix justament i quasi exclusivament del contorn humà que la rodeja, l’ emociona, l’ alegra o l’ entristeix.

Como diu el crític d’ art Josep M. Cadena en la presentació del catàleg d’ aquesta exposició de la Rosa, a la qual ens referim: ” Ella observa, capta,(…), accedeix als diferents estats d’ànim dels altres i s’alegra i nota la tristor…” , que després tradueix en la seva obra tant pictòrica o dibuixística com en esmalt al foc sobre metalls.