Info

FOC GALLERY de Barcelona, va néixer l’any 1997 com a galeria d’art i Centre Permanent de l’Esmalt, essent-ne co-directors, els esmaltadors i professors: Andreu VILASIS i Núria LOPEZ- RIBALTA. Durant 6 anys treballà oberta al públic a Barcelona efectuant un seguit d’exposicions d’esmalts a nivell internacional esdevenint un referent important per a l’art de l’esmalt i amb reconeixement internacional.

S’hi van presentar obres d’artistes esmaltadors com: Perote ARMENGOL, Rosa GELPÍ, Carme LLORENS, Montserrat MAINAR, Maïs, Roser LLEGET, Dolors CRESPÍ, Maria CLARET, Francesc VILASÍS-CAPALLEJA, Modest MORATÓ, Esmalts MARCH, M. Teresa BACH o Magda CAMPS, entre els catalans de L’Escola de Barcelona i també els joves valors com: Gemma MOLES, Jessica MEROÑO, Meritxell CASTELLANO, Berta CIURANS, Gemma LLOP, Rosalia POMÉS i Mercedes HERNANDO. Pilar CASTELLANO (Saragossa) i Antonio OLLOQUI (Vitòria) de la resta de l’Estat.
I destaquem també les exposicions homenatge de Consol MASCAREÑAS i Ninon COLLET.
Entre els estrangers: Carolynn DELZOPPO (Austràlia), Kioko Iio i Nobuko Horigome (Japó), Anne FAUTEUX (Canadà), Cristina WESKOTT (Alemanya), Vincent PECAUD (França), STUDIO FUSION de Londres (Anglaterra), Vitalij PETROV de la República russa de Txuvas i Lilian MENACHE (Mèxic).

El juliol del 2003 cessà en les seves activitats com a espai obert al públic.

Amb un esperit d’innovació i seguint els corrents, situació i circumstàncies actuals del món de l’art FOC GALLERY reneix el 2004 com a Galeria Virtual creant un espai en la xarxa tal com havia anunciat als seus amics, seguidors i clients. L’esperit segueix essent el mateix: presentar i difondre les obres i darreres creacions dels artistes de L’ART De L’ESMALT a nivell internacional, obert a un públic més ampli i heterogeni gràcies als nous canals de difusió.
Hi trobareu permanentment obra dels directors de la galeria i exposicions virtuals que periòdicament presentaran artistes nacionals i internacionals segons una programació que s’anirà actualitzant.
Hi trobareu també informació sobre l’art de l’esmalt i enllaços a pàgines relacionades d’interès.

FOC Gallery fou membre del Gremi de galeries d’Art de Catalunya.