Núria López-Ribalta: exposició “Llibr’art” 2005.

Núria López-Ribalta: exposició “Llibr’art” 2005

En aquest any del llibre 2005, les propostes sobre art i llibre han tingut bona resposta
entre els galeristes. Fins i tot el gremi de galeries d’art de Catalunya prepara una publicació sota el
títol de Llibr’art que recollirà totes les activitats i exposicions programades durant el 2005 arreu de
Catalunya.

A més de les galeries d’art també hi ha les biblioteques que obren portes als artistes per mostrar els llibres peça única, obres no convencionals que, generalment, no formen part de les biblioteques sinó col·leccions d’art o de bibliòfils.
La Biblioteca Pública Municipal de Salou esposa des del dia 18 d’abril i fins al 28 de maig, l’exposició de Núria L. Ribalta titulada Llibr’art, on hi podreu veure llibres d’artista d’ella mateixa i en col·laboració amb altres com M.A. Raventós, on retrobem la incorporació de l’esmalt al foc sobre metalls a les cobertes, recuperant una antiga tradició medieval però en estètica i conceptes contemporanis, que situen el llibre d’artista dins el concepte de llibre-objecte i poemes visuals.
En l’exposició, l’esmalt s’incorpora al llibre i s’hi combina no només en la coberta sinó en lúdics diàlegs de lletres corpòries que escapen del llibre o es transformen en petits cors que s’obren i parlen a l’espectador. Llibres sense text on la imatge hi predomina i es transformen sovint en el que alguns han denominat com “objectes poemàtics”.

Esmalt i enquadernació, paper, metall i vidre, materials nobles, tàctils i visuals dels quals se’n fan altres “lectures.